Monday, February 28, 2011

♥ Our 1st Anniversary ♥


Toing!!! Toing!!!
Lambatnya baru nk update???
Masa terlalu cemburukan saya!!!!
Kire backdated laaa nih!!!!

Ya.. 30 Januari 2011!!!
Our 1st Anniversary!!! Yeay!!!!

Alhamdulillah, setahun telah berjaya kami harungi bersama...
Susah senang, suka dan duka...
Betul2 mengajar kami erti kehidupan...
Pengalaman demi pengalaman kami tempuh...
Saling menyokong antara satu sama lain!!!

Thanks, sayang... For always being there for me...
through the good time and bad!!! 

Yaaa... setahun.. macam2 telah kami pelajari...
Dan rasanya perkara yang paling penting adalah toleransi...
Amat2 bersyukur sebab En. Hubby adalah seorang yang sangat penyabar 
dan sangat2 bertoleransi... 


Serius, rasanya aku tak seperti dirinya yang terlalu sabar...
Melayan kerenah aku yang kadang kala macam anak kecil!!!
Huuuu....~

Paling buat aku jatuh chenta bila En. Hubby telah dan sentiasa
menunaikan janjinya yang satu itu..
Janjinya sebelum kami berkahwin..
Sampai sekarang, dia tetap begitu...
Tetap menyayangi diri aku...


Dan semakin hari, semakin aku percaya dan dapat merasakan 
yang En. Hubby sangat2 sayangkan aku..=)
Alhamdulillah... Thanks to Allah.. 

Setahun bersama, banyak perkara yang kami belajar bersama...
Paling terharu bila En. Hubby telah banyak belajar untuk 
bantu buat kerja rumah itu dan ini...
Nampak saja duduk berdua, tapi, jika seorang je yang buat semuanya, 
pasti letih dan menghilangkan mood, kan?

Selalunya, pabila hujung minggu, pagi2 lagi kami akan ke pasar tani (my favorite)!!!
Mencari2 bahan untuk dimasak sebagai santapan kami berdua!!

 Seronok bila hujung minggu, kami akan bahagi2kan tugas...
Aku akan menyapu seluruh rumah, En. Hubby pula akan bantu untuk "mop" lantai...
Hiii... Since, toilet pun ada dua, 
maka seorang akan ambil satu!! Adil, kan? =)

Terasa sangat happy bila dua2 bertungkus lumus mengemas rumah dan akhirnya keletihan... Tapi, tugas memasak tetap dipegang oleh aku..=)
Jadi, bila dua2 sudah kelaparan, 
pastinya santapan yang dah tersedia dinikmati dengan penuh nikmat..=)

Kalau nak cerita, memang takkan habis di sini...

Jadinya, berbalik kepada celebration untuk anniversary kami yang pertama,
destinasi kami adalah Bukit Tinggi...


Kenapa ya? Hmm.. Tak tau laa...
xde idea sebenarnya mau ke mana...
Jadi, apa yang terlintas sajalah...

Jadi, kami terjah saja...
Asalnya, kami booked "Superior Room"..

 Source from:Colmar Tropicale

Paling kami tak sangka bila check in, 
mereka kata "Bilik Superior tiada yang dah kosong masa itu"...
Jadinya, mereka kata bilik kami di"auto upgrade" kepada
"One Bedroom Suite"!!!!!

 
Terperanjat + gembira...Huhuuuu... 
Mungkin inilah yang dikatakan rezeki...
Mungkin juga hadiah bagi kami berdua..
Alhamdulillah....=)



Lepas check-in, kami keluar semula untuk menjelajah tempat-tempat menarik di sana...






Di sekitar Colmar Tropicale...







Seterusnya kami menjelajah ke Japanese Village & Botanical Garden...






@ Japanese Village




En. Hubby seronok bagi ikan makan..=)





@ Botanical Garden



Petang itu, hujan agak lebat....
Jadi, kami terus pulang ke hotel untuk lunch dulu....
Heee.. Perut~Perut~Berbunyi!!!~


This is mine:


And... En. Hubby's:


Yummm..yum..... =)

Lepas kenyang, kami balik bilik untuk rehat sekejap,

memandangkan hujan masih tak berhenti..=)

Petang itu, kami sambung lagi penjelajahan...
(walaupun, xde ape sangat pun sebenarnya.. Heee...~)


Tik..tok...tik..tok...


Mane lagi nak pergi ni???




Yaaa... 
Berjaya Hills Horse Trails



Ada apa ya di sana?? =)




Jom naik kuda... =)
Mahal jugak sebenarnya... RM 25/person.. 
For only 10 minutes...
Tapi, disebabkan memang dah xde aktiviti lain, maka kami naik juga...


Lepas tu, kami terus ke
Animal Park
yang dulunya dikenali sebagai
Rabbit Park


Rabbit2 semua kesejukan... Al-maklumlah, lepas hujan...
Hmmm, actually masih lagi renyai2 time tu.. =)


Antara penghuni2 lain di Animal Park tu.. 






Petang tu, x tau nak buat ape dah.. Hehehehe...
Nak jalan2 pn, dah habis semua kami jelajah...


Jadi, tunggu saja malam..=)




Menikmati pemandangan indah Colmar Tropicale di waktu malam...



Satu yang agak menarik bila ada
"Pertunjukan Api"
oleh dua orang yang nampak gagah
dengan pelbagai aksi2 ngeri mereka..=)


 


Heee... Panjang betul rasenye cite..=)
"For me, Bukit Tinggi is a not recommended destination laaa kot...
Apa yang gembira, dapat berduaan dengan En. Hubby... 
Tapi, untuk ke sana buat kali kedua, maybe 'it's a NO'.. Haahhahahaa...~"

Cukup untuk kali ini..=)