Saturday, March 26, 2011

♥ Jumaat, Sabtu, Ahad, Cuti!!!! ♥

Jumaat dah bertemu Jumaat....
Dari satu hari, ke satu hari nak update, tak sempat2 lagi....

Last week, inilah yang jadi bila Jumaat, Sabtu dan Ahad cuti!!!!

Rasanya, memang kalau cuti 3 hari seminggu, baru lah cukup... =)

What happen on Friday?

Jumaat, saje je aku amik cuti... Mahu rehat.. 
Lagipun, En. Hubby pn cuti... (school holiday)..
Perancangan kami memang banyak untuk weekend nie...
Mahu survey2 rumah, mahu ambil stok shawl (rutin seorang penjual tudung) dan 
 Yeay!!!

Pagi2 lagi, lepas breakfast, 
 kami decide untuk mengambil stok shawl & inner dulu...
 Lihat sini untuk update terbaru...=)
(Tak baru dah laa... sebab dah seminggu.. Hiii...~)

Then, balik rumah sekejap.. Lepas En. Hubby solat Jumaat,
dan makan tengah hari, kami keluar semula untuk survey2 rumah...

Antara kawasan2 yang kami aim:
1) Pajam
2) Bandar Saujana Putra
3) Enstek

Niat asal mahu ke Pajam. Kenapa Pajam? 
Sebab hari Khamis, mase kat ofis, ade tanye2 kat member2..
Ramai yang cakap try tgk kat Pajam..
Rumah still murah dan okay....
Aku pun dah try call developer nie...
Untuk detail, boleh tengok sini.

Tapi, kami tersalah masuk susur lepas keluar tol tue..
Maka terus ke Nilai Impian...
Tapi, bersyukur juga.. 
Sbb terus ke Show Gallery di sana.
Developer: Sime Darby

Rumah semua dah sold out!!!
Tapi, Sales Assistant kat situ bagitau, ade new project akan launch 
April nie....
Dan... kami dah tengok pun model yang ada kat situ.. Not bad!!
And masuk dlm list kami... Hehehhehe...~
Tapi, tak confirm pun lagi..
Berangan je dulu.. =) 

Lepas tu kami ke Bandar Seri Putra...
Developer: UM Land
Terus ke Show Gallery juga...
Dengan harapan nak tengok kalau2 ade projek baru....

Guess what???
Memang tak mampu!!! 
Juta2 punye rumah je yang ada... Hehehehe...
So, out dari list kami.... 
Hehehehe...~

Next, is Saturday!!!
Masak nasi goreng untuk En. Hubby....
En. Hubby kate seDappppp!!!!~
**maluuuu...**
Hajat asal mahu teruskan survey rumah...
Mahu ke Enstek... Kota Seriemas
Sebab, semalam...
Sales Assistant kat Sime Darby cakap, 
rumah kat situ pun okay juga...
Harge masih rendah lagi....

Tapi, hujan pulaaa....
Terus tak jadi... 
Maka hanya rehat2 je kat rumah sambil updare blog ini

This is the day:: Sunday!!!
We are having Nasi Lemak for breakfast...
Semangat bangun pagi, nak masak nasi lemak nih.. Hehhehe...~

Tapi, kerana bermalas-malasan kat rumah, 
hampir tengah hari baru keluar....

Itu pun, hujan juga...
Mahu ke Kota Seriemas...
Tapi, En. Hubby kata mahu singgah di Bandar Saujana Putra dulu...

Walaupun dulu, kami pernah sekali ke sana...

Ade jugak rumah yang kami mahu consider...
Rumah teres setingkat...
Walaupun nmpak mcm kecil, tapi comel...


Tapi, yang tak bestnya, semua rumah kat sini
"lease hold"!!!!
Maka, terkeluarlah dari list kami!!!
Sebab rasa macam rugi pulak kalau beli rumah lease hold nie...

Next, kami ke Kota Seriemas...
Walau dalam hujan2, kami gagahkan juga....

2 type rumah kami tengok...
Tapi, macam tak berapa suka sangat...
Rumah kat sana okay je...
Cuma, kawasannya kot.. Yang terlalu jauh....
(Padahal Nilai tu pun jauh juga....
Kata sajalah hati sudah terpaut di Nilai Impian!! =) Hehehe.. )

Lepas tu, barulah kami ke tempat yang aku excited sangat nak pergi...
Yaaa.... Hot Air Balloon Festival....

Sampai2 je, nampak En. Heli ini....
En. Hubby excited nak naik...
Tapi, tiket dah sold out!!!!
Lagipun, agak mahal juga... RM 130/person...
Tak mahu lahhh...

Kami tercari-cari... Mana belon panasnya....

 Rupanya, ade timing....
Cuma jam 8-11 am dan 6-9 pm....
Adoiii..... Sedih juga....
Masa tu, baru jam 4!!!!
Aku... Dari rumah lagi memang nak naik Balloon tu.... 
Tapi, cuma 300 orang je yang boleh naik... Dan, bayangkan... queue nya 
sangat2 laaahhh panjang...
En. Hubby pujuk, "Jom kite naik bot yang kayuh2 tu, nak? Kita jalan2 je dulu..."
Sementara mahu tunggu belon2 panas tu keluar....

Ada macam2 bazar kat situ:


En. Hubby siap sempat masuk pertandingan lagi...
Lebih kurang macam rancangan 
"Anda Ada 60 Saat"...
Hehehehe...

Dapat lah hadiah sebotol
"Mountain Dew" (Antara sponsor kat Festival tu)...
Heheheh...~

Jalan2 melihat gelagat orang...

 

Dan gelagat kami juga...=)

Akhirnya, hampir jam enam,
belon pertama yang sangat ceria dikeluarkan...
Untuk diisi dengan wap panas...=)

Diikuti dengan belon2 lain... 

Satu persatu, terbang tinggi!!!!



How beautiful my life is!!!!!!

 

Tuesday, March 15, 2011

♥ Happy Day @ Cameron Highlands ♥

Last weekend, 12 & 13 Mac 2011... Kami sekeluarga ke Genting Highlands... Dengan satu tujuan.. "Majlis Pertunangan Naim & Betty"... =) Mak, abah & adik2 sampai dari Johor ari Jumaat.. Tidur semalam di Kelana Jaya.. Esoknya, pagi2 lagi kami dah bergerak ke tanah tinggi itu.....

Actually, this is my 3rd time at Cameron Highlands... Hiiii.. Lepas check-in, our first destination is "BOH Tea Centre, Sungei Palas... Haaa.. Tapi, tempat nie, first time.. Cantik!!!~

 
 Ramai kan, kami? =)
Best sangat dapat berkumpul ramai2 mcm nie...
Rindu kat semua!!~


Haaa.. Kat puncak bukit kat situ, ade kedai souvenir... Ade jual macam2 jenis teh..
Tapi, yang pastinya, semua keluaran "BOH"...
Jom shopping!!!~


 "BOH".. Memang ada Ummphhhhhh!!!~


Lepas penat berjalan, kami ke Strawberry Park...
Kat sana, hidangan ini jadi santapan...=)


Esoknya (Ahad), is the DAY!!!
 Serba biru kami sekeluarga...~



Gadis-gadis hantaran...=)


Nadiah with her "Rafflesia"...=)



Orang2 penting hari itu...
Uncle Omar and Abah..
Sweet Nadiah and Nabilah..=)

Also... Mira yang comel dan manja...

 



Kami lagi...=)
 From Naim to Betty:


and
From Betty to Naim:

Congrats to both of you...