Tuesday, April 19, 2011

♥ Wajah Baru Si DIA ♥

DIA.... Hari ini cuma mahu review siket tentang buah hati aku yang satu ini:

"Fabulouz Shawl"

Lagi seminggu, genap setahun aku berkecimpung dalam perniagaan shawl nie... 
(based on the first entry di blog Fabulouz Shawl)... =)
Seriously, tak sangka yang aku sudah punyai satu perniagaan sendiri...
Walaupun masih baru dan masih banyak lagi yang perlu dipelajari,
hati ini sangat puas bila buat sesuatu yang amat-amat diminati dan diimpikan, jadi kenyataan...

Hampir setahun, bermacam-macam pengalaman telah aku tempuh... Dan yang pastinya bersama En. Hubby (selaku rakan kongsi)... Ada yang manis, dan ade juga yang pahit...
Tapi, tak kira manis atau pahit, semua itu mengajar aku untuk lebih kuat lagi... =)

Banyak lagi yang nak dikongsikan tentang DIA di sini..
Tapi, memandangkan masa yang terhad, mungkin akan diceritakan dalam 
entry yang lain nanti...


Ini wajah DIA yang dulu:






  Sekarang, DIA sudah berwajah baru... =) 





♥♥ A Fresh Look of Fabulouz Shawl ♥♥


BIG thanks to ACU for making it happen!!!
Great job, dear..=)


Saturday, April 16, 2011

♥ 4 Free Tickets from Nuffnang!! ♥


Thanks Nuffnang!!! 
You've made my day... =)

Tak sangka dapat 4 tiket free dari Nuffnang!!!
Another surprise for my birthday..=)
Mode :: Happy!!! 

Friday, April 15, 2011

♥ Hari Jadi Kamu!! ♥


14 April 2011

14 April... It's En. Hubby's birthday.. 
Adoyaiiii.. En. Hubby muda 8 hari!!
Ngeee!!!!!

Actually...Sangat takde idea nak celebrate macam mana...
Kesian kat En. Hubby...
Sorry for make you feel bad for almost 1 day!!!

Hanya ucapan "Happy Birthday" jam 12 tgh malam.. =(
Sedih sbb ade beberapa rancangan yang tak dapat nak buat (atas sebab2 tertentu)..
Tak mengapalah, simpan untuk tahun depan.. =)


Petang itu, lepas pulang dari pejabat,
bergegas ke kedai kek untuk dapatkan ini:




Dan, tunggu En. Hubby pulang dari menajar ngaji..
** Tunggu dalam gelap di bilik belakang **
(Dalam hati dah tau, En. Hubby takkan surprise pun!!! Haha...)



Wajah En. Hubby yang "tak surprise" ngan kejutan nie..
Kene panggil kejutan ke, tak terkejut pun sebenarnya...
Hahahhaa....

Dari awal dah tahu, bini dia menyorok kat bilik belakang!!!
Hahahaaa... =)

 

Apa yang happy: En. Hubby makan kek tu hampir separuh, walaupun tengah sakit gigi..=)
"Kalau tak sakit nie, mahu habis!" ~ En. Hubby

Malam itu, kami ke 
"Fullhouse"
di Ara Damansara
 


Aku yang cari restaurant nie... Walaupun tak tau kat mana...
Seperti biasa, En. Hubby yang akan berusaha untuk menelaah peta yang aku bagi... =)

It's a Lifestyle Store and Cafe!!! 


Apa yang menarik ya?

The interior design of the cafe:


Menu istimewa malam itu:


Dan...
Sesi penyampaian hadiah...=)


"Ape nie????" ~En. Hubby (cuba meneka)



Bukalah, baru tahu!! =)



  :: Reaksi dari En. Hubby :: 
Muka marah, sebab beri hadiah itu!!! 




En. Hubby betul2 tak sangka... 
Dan lama jugalah dia 'marah'...


"Happy Birthday, awak!!!"
Bukan apa, cuma mahu buat awak happy...~
 Sorry, sebab saya tak pandai buat surprise macam awak... =(


 Happy ke tak, nie?? =)




~ Happy birthday, again..and again...
May Allah bless you..and me...=) 
Love u so much.. =) ~




 ** Wajah2 kami yang sudah meningkat tua... 
Eh silap, remaja purba!!! **

Wednesday, April 6, 2011

♥ Hari Yang Membahagiakan ♥


6 April 2011

6 April... It's my birthday.. Heee... My happy day!!!
Rasanya, tahun nie sgt2x istimewa...
Tak tau kenapa... =)

And... Terharu sangat bila dapat banyak sangat hadiah dan kejutan!!!!

Antara hadiah istimewa dari orang2 yang sangat istimewa dalam hidup aku:
~ From Mak & Abah ~
++ a lovely white gold bracelet and sepasang baju kurung ++


Paling terharu bila baca ucapan mak dalam birthday card:
** baca banyak kali **
~ From Naim ~
++ a purse!!! ++
 Cantik sgt.... 
~ From my dearest Yah ~
++ a handbag!!! ++
 
Suka yang ini.... Sangat2 memerlukannya sekarang!!! Thanks, Yah!!~ 
~ From Lah, Nabil, Din and Najib ~
++ Body Shop set ++

Mari berwangi-wangian... Hehehhehe...~

Semua gifts nie dapat 3 hari lebih awal.. Sebab aku balik Johor weekend hari tu..=)
Thanks Mak, Abah, Naim, Yah, Najib, Lah, Nabil and Din for the kind thoughts!!!
Mode:: Sangat3x suka!!!~
Dan... Malam tadi, i got a surprise!!!!
Guess what???
A candle light dinner.... =)
This is my first time, actually...=)
Betul2 tak sangka dan sangat terharu....
Terharu dengan effort En. Hubby buat semua nie utk aku...=)

Thanks, sayang...=)

.. sebab buat perutku penuh...
Hiii... nop!!... Sebab buat hatiku gembira... gembira yang amat...=) 

And this is the special gift from En. Hubby..~
++ A heart-shaped pendant...++
 En. Hubby kata mahu matching kan dengan cincin kahwin kami..=)
Dan hari ini, satu lagi surprise dari En. Hubby....
++ A delivery rose bouquet to my office!!! ++


Surprise yang satu ini betul-betul buat aku rasa nak menangis... 
Terharu yang amat....

"Thank you so much, sayang... Terima kasih semua....
Kalian amat bermakna dlm hidup aku!!!
Thanks sebab buat diri ini bahagia....
Love all of you sooooo much!!!!~" 
=)