Tuesday, November 30, 2010

♥ Hantaran from Mr. Hubby ♥

Theme: Blue
  9 Dulang ♥  

Hmmmm.. Nie pula hantaran dari En. Hubby for me...
Duit Hantaran
Cincin + Mas Kahwin

Perfume

Make-up Set 

Kasut

Handbag


Al-Quran & Sejadah

Loving' it!!!!


Sirih Junjung

Thank u, syg for all the gifts... =)

♥ Hantaran for Mr. Hubby ♥

  Theme: Peach
  11 Dulang   

Ya.. 11 Dulang, termasuk sireh junjung.. =)
Semuanya buat sendiri... except sireh junjung 
(sebab tak pandai gubah - tak pernah try pun)
Thanks to Mak Long for the sireh junjung..
Dan seperti biasa, haruslah last minute...
bukan namanya Alin laaaa kalo buat kerja awal.. Hahahahaa...

Actually, niat asalnya nak tempah... And, kalau boleh mahukan fresh flower...
Tapi, fikir punya fikir, lebih puas kalau buat sendiri.. Even tak cantik sangat.. 
Sebab lebih bermakna (klasik, kan?)
Lebih-lebih lagi untuk En. Hubby tersayang..=)

Pening sebenarnya fikirkan idea macam mana nak deco..
 Mahukan yang simple but nice.. (En. Hubby selalu cakap ayat nie..)

Thanks to Yah sebab sanggup jadi pembantu kakaknya yang suka buat 
kerja last minute nie..
Jadi, inilah hasilnya...





  

Lari tema siket sebab Mak Long tak jumpa rose color peach.. 
But, still.. I'm loving it!!!

Monday, November 29, 2010

The Hand Bouquet ♥ During Nikah Day

 The Meaning of Roses Quantity  

Tahukah kalian yang setiap kuantiti bunga rose itu membawa maksud tersendiri?
 Selalunya, kebanyakan kita tahu yang 3 kuntum bunga rose membawa maksud
"I Love You"...
Sedikit info tentang bunga rose mau dikongsi bersama:
- Source from Flower Advisor -


Ingin juga berkongsi cerita tentang hand bouquet during my Nikah Day.
Nak dijadikan cerita, hand bouquet ini dibeli last minute on that day.
Serius, sangat-sangat lupa yang hand bouquet tak dibeli lagi. 
Mujurlah florist dekat je dengan rumah dan kawan-kawan ada di sisi untuk membantu...
Bergegas lah kami ke florist untuk mencari hand bouquet itu.

Thanks to the florist yang sangat baik hati...
Menerangkan serba sedikit info tentang rose ini.
Masa itulah, baru tau tentang maksud tersirat di sebalik kuantiti rose ini.

I really love the bouquet!!!~


Haaa... Sudah tau kan maksudnya? 

10 kuntum di tengah = Perfect Love
12 kuntum rose merah = Mutual Affinity
Jadinya,
10 + 12 = 22 = Love each other

Nikah ♥ Preparation

 Preparation for Nikah Day  

Lagi cerita nikah...

Sangat-sangat berterima kasih pada family and friends especially
Mak, Abah & adik-adik yang  bertungkus lumus untuk persiapan majlis akad nikah dan 
reception day pada esok harinya.
Sedikit cerita di sebalik persiapan untuk majlis yang bersejarah itu..
 
Mak adalah orang paling penting selaku  
the wedding planner untuk majlis itu.
Lihatlah sajalah hasil kerja keras mak dan adik-adik menghias rumah dan menguruskan segala persiapan lain untuk memastikan majlis berjalan lancar. 

- Ruang untuk majlis pernikahan -
Untuk decoration di tangga, adalah hasil kerja mak, naim and myself. Hiii...~
Last minute jugak laaa buat deco nie.. =)

Decoration untuk bilik pengantin, adalah hasil usaha semua..
Sangat suka dan puas hati... =)



 
Abah, orang kuat yang menguruskan tetamu.
Dari urusan tempahan khemah, jamuan makan dan segala-galanya...

 
Hidangan istimewa untuk para tetamu hari itu:
Roasted Chicken Rice!!

Al-kisah tentang inai...
Inai dipakai malam sebelum Nikah Day!!!
Tidur dekat pukul 2 pagi, sebab tukang inai sampai rumah pukul 12 tengah malam..
Sungguh letih..~

 
- credit to Oyin for the nice pic!! -

Cerita tentang make-up pula..
Sang pengantin hanya mau tampil natural sahaja.
Tak mau heavy make-up.
Dan inilah hasilnya!!


 Thanks a lot to Kak Ana from
AZM Bridal for the magic touch.. 
 I'm loving it!!~ 
 
Big thanks kepada semua yang bertungkus-lumus untuk majlis ini.
Really appreciate it and I owe all of you my life!!!
Love you all so much!!~

Thursday, November 25, 2010

Nikah ♥ I'm a Wife !

30 January 2010

Walaupun dah basi, tapi masih mau abadikan kenangan paling indah itu di sini.
Yaaa.. 30 Januari 2010.. En. Hubby dan saya telah selamat diijabkabulkan 
dan sah sebagai hubby and wifey,,, 
Alhamdulillah.... Syukur yang tak terhingga pada Allah..

Perasaan: Ape ye perasaan pada hari tu? 
Hmmm, sebenarnya lebih pada rasa sayu dan sedih kot.. Ntah laaa, perasaan bercampur-campur... Tp, rasaanya, semua orang pasti merasai perasaan yang sama kn?


Tapi, tak tau kenapa, bile tiba hari itu perasaan sedih lebih lagi..
Paling tak percaya, bile tiba-tiba air mata mengalir time tgh make-up..

 

Kenapa sedih? Ntah laaa... Bile terpandangkan wajah mak, hati jadi sayu.. 
Dan, bermula dari situ, air mata memang tak berhenti mengalir... 
Ke saya yang memang gembeng? Hehehe...

Perasaan En. Hubby time tu saya tak tau laaa.. Mungkin lebih kepada berdebar kot... 


Tp, memang rasa macam tak percaya pun ada... "Btol ke aku nk kawen ni?"
Huuuuuu..~
 
   Abah, orang paling penting pada hari itu... 



Mak pula? Apa perasaan mak waktu itu, ya?

Dari raut wajah itu, dapat aku rasakan yang mak seakan berkongsi perasaan yang sama...
Dan disebabkan wajah kasih itu jugalah yang membuatkan diri ini menjadi lebih syahdu..
Walau apa pun, dalam hati ini sentiasa ada dirimu.. Percaya lah.. 
Dan, Alin sangat sayangkan mak!!!~



Debaran En. Hubby hanya Allah je yang tau.. Tapi, semuanya nampak jelas di mukanya.. =)



Mana tidaknya, En. Hubby dikerumuni sanak saudara sekalian yang turut mau menyaksikan saat yang penuh bermakna itu...




Dan aku? Pastinya diapit oleh sahabat sejatiku, Eka.. 


Thank u so much, dear.. for always being there for me.. 

Antara orang yang paling penting dalam hidup aku..
:: Mak & my lovely sister, Yah ::



Dan akhirnya,
Saat itu...







Alhamdulillah, akhirnya kami sah sebagai 
hubby and wifey...
 

Pemberian  mas kahwin.. 
Apa yang lucu??
Pak imam ckp:
"Nie mas kahwin nya, yang.."
Pak imam suruh jwb:
"Terima kasih, bang.. "




:: Symbol of our love ::





"We are officially married!!!"




AND


I'm a wife!!!!!



More memorable moments +++ to be continued!!~