Tuesday, September 27, 2011

♥ Our Baby :: 13 weeks 1 day ♥

Salam Semua...

As mentioned before, I had my appointment with Dr. Marsita yesterday. Dapat kebenaran pulang awal (jam 3) untuk ke klinik... Hehhehe....

This time, Dr. Marsita wants to measure the"nuchal translucency" of my baby. Berdebar jugak... Tapi, dalam hati sentiasa berdoa agar semuanya okay dan selamat... Alhamdulillah, the NT (nuchal translucency) measurement was 1.5mm.. Dr. Marsita kata, below 3 mm is normal... Syukur yang teramat... "Ya Allah, semoga Engkau melindungi kandunganku sehingga saat aku melahirkannya nanti..."


Hmmm.. @ 13 weeks, baby Mama dah besar lagi... Tangan & kaki pun dah makin panjang... Jari2 pun dah jelas kelihatan...Tapi, kamu asyik tutup muka je... Maluuuu, ya? Hehehhehehe...=)




Alhamdulillah, brain dia pun semuanya normal... Doc. pun puji... semuanya nampak cantik... Alhamdulillah....
Happy sangat tengok dia bergerak2.. Susah jugak Doc. nak capture gambar yang paling jelas untuk measure NT tadi... Doc. pun kata, "baby awak nie aktif..."... Hehehhehe...=)

Apa yang buat kami tergelak, bila aku saja tanya kat Doc., "Dr, dah boleh tau gender ke?"... Doc., kata "Bolehhhh... kita tengok ya... Tp, rasa2 mcm tutttttttt..." (rahsia dulu lahhh ya?)

Tergelak laaa kami berdua... Seperti yang aku jangka & selalu dok cakap kat En. Hubby... (cewahhh...macam tukang tilik plak).... =)

Tapi, tak mahu berharap sangat.. Sebab, Doc. pun kata... Untuk confirmkan, nanti kita tengok bila dah besar lagi... Hehheheheh.....=)

Apa yang penting, semuanya baik je... Harap2, aku akan lebih kuat lagi mengharungi "this journey" bersama 'si dia' untuk hari2 yang mendatang....Another 187 days to go...=)

Wednesday, September 21, 2011

♥ Our Baby :: 10 weeks 1 day ♥

Salam Semua...

Lama dah sebenarnya nak tulis entry nie.. Tapi, asyik tak berkesempatan je...=( Lepas cuti raya yang lama hari tu (10 hari di Johor), on the 5 September 2011, me and En. Hubby ada appointment dengan Dr. Marsita...

Actually, kami memang tak sabar2 nak jumpa Dr. Marsita.. Maklumlah, nak tau perkembangan 'si dia'...
Lagipun, sangat excited sebab nak tengok rupa 'si dia' @ 10 weeks.. 

And... guess what?? Perubahan yang sangat ketara... Dah besar dah.. Hehehe... Nie gambar 4D yang Dr. Marsita capture:


Time nie dia tengah tutup muka... Maluuuuu kot... Hehehehe...=) Tangan dengan kaki masih lagi comel...

Tapi, apa yang buat kami lebih excited bila tengok 'si dia' dah melambai2 tangan kat papa and mama dia...=)
Serius, tak sangka dah boleh tengok pergerakan dia @ 10 weeks..

Here is the video... Tapi, pening siket, sebab terbalik2 gambar yang awal... cameraman masih lagi di peringkat amatur... Hehehhe....



Rasanya Dr. Marsita lebih excited dari kami.. Hehhee..Siap buat dialog untuk baby lagi... Dia kata "Mummy... How are you... I'm fine!!!" Hehehee.... =)

Alhamdulillah.... Syukur pada Allah... Atas segala pemberianNya kepada kami...Moga segalanya dipermudahkan.. InsyaAllah...

Next appointment is on the 26 October 2011... At 13 weeks, Dr. Marsita nak check for the "nuchal translucency". Pemeriksaan untuk detect if there is any abnormalities in a fetus.. Hopefully, everything will be fine!!

Monday, September 19, 2011

♥ mY neW HouSe ♥

Yeay!!!! Dah ade rumah baru.....

Actually, blog nie yang dah berwajah baru..
Usia blog nie tak sampai setahun lagi.. Tapi, saja je nak tukar template baru..
Boring ngan yang lama....
Lagi pun, aku memang dah lama berangan nak tukar template... 
Template yang betul2 mengikut citarasa aku.. Heheeh... =)

Bagi aku yang buta IT nie, plus tak pandai nak explore2 sangat..
Aku serahkan saja pada yang pakar...

My favorite blog designer, ACU..
Kalau kamu berminat, bolehlah tempah dengan dia juga...
Memang akan puas hati punya!!!

Ini "rumah"ku yang lama:


Satu yang paling aku suka ialah sekarang, I've my own watermark...
Hehhehehe.. Comey!!!


** Thumbs up to ACU!!!
Thanks dear, for the great service!!!!
Love it very much!!! ♥♥♥


** Pesan pada diri sendiri: Moga lepas2 nie lebih rajin untuk update blog!!! 
Harus lebih bersemangat!!!Huhuuu..