Thursday, March 22, 2012

♥ It's the 2nd Year Anniversary!!! [Backdated] ♥

Puhhhhh...puhhhh...
Waaahhh.. Udah berhabuk tebal nampaknya blog nie...

Sentiasa berangan untuk abadikan segala kenangan di sini...
Tapi, masa selalu tak mengizinkan...
** sekali lagi, masa dipersalahkan..=) **


So, this is a backdated entry actually...
And maybe will be followed by few entries.. (kalau sempat laaa...) Hiiii...

Want to capture back the important things happened this year!!!
The most important date on January, is for sure on the
30th January!!!
coz it's our wedding anniversary...


And this year (2012), is our 2nd anniversary!!!

Tahun nie sangat2 istimewa coz we've already received 
the 'most special GIFT' from Allah.
 I am 32 weeks pregnant (at that time)... =)


Alhamdulillah... Thanks to Allah for making our wish comes true!!! 

Dan untuk tahun ini, En. Hubby suggest to go for a short holiday at 
Grand Lexis, Port Dickson  
(it was recommended by En. Hubby's friend, selepas kami pening2 kepala fikirkan destinasi terbaik
untuk percutian kali ini)




I'm totally agree with the suggestion!
(Terpukau dengan concept dan scenery resort itu)...

Lagipun, tujuan kami lebih kepada untuk bersantai dan merehat2kan diri..

since i'm carrying our 32-weeks baby in my belly.


Enjoy the peaceful environment there: =)







On our way to the room...







We need to take this  buggy car...


Suke sangat lorong nk masuk ke bilik nie.... =)
 Chomelll kn?


Finally, this is our room:

Executive Pool Villa - Above the sea

Haahahaa... Pelik kan, kenapa katil sampai dua..
Sebab masa kami sampai, Deluxe Pool Villa (single bed) dah fully booked!!! =(
Maka, terpaksa ambil juga bilik nie..

These are the pictures in the room:




Dapur chomelll...=)


Bathroom area...


Nie antara feature yang menarik dalam bilik tu:
"glass panel for underneath sea viewing"


Tapi, antara semua....
Inilah yang paling En. Hubby suka.. Sangat2 excited okeh?!! =)

A private swimming pool in the room!!



Puas laaaahhh En. Hubby berendam sepanjang satu malam kami di sana..
Heeeee....~

Dan petang itu, kami keluar untuk menikmati pemandangan petang di sekitar Port Dickson...




Di waterfront, Port Dickson:


Kami dinner awal petang itu...
Dan pulang awal, sebab mahu menonton "Juara Lagu"..
Sempat lagi beli kudapan untuk dimakan nanti... Heheheh...~
 

And tomorrow, we had our breakfast at the hotel...

Mama makan banyak!!!!


To my dearie hubby,
Happy 2nd Anniversary!!!!
"I love you more each and everyday...."
Thanks for be "my everything"..=)


*** <sambil tersenyum> Tahun depan, kita akan sambut bertiga...... =)***

5 comments:

N a d i a said...

Alin!

Tempat ini nampak sangat sangat menarikkk..


Bestnyaaaa ada swimming pool bagai! Nak pergi gakk!!

a L i N said...

Nadia,

Itu laaa... Org pn x tau tmpt nie.. igtkn PD xde tmpt menarik.. Hahhahaaa...~ Tu la, swimming pool dlm bilek tu yg best kot.. Huss siap berangan, kalo bwk anak2 bercoti kt sini pn ok nnt... mama n papa pn bleh rehat smbil tunggu anak2 men air... hehehhehe... =) Gi laaa... Ajak en. suami awk, k? =)

N a d i a said...

rate dia camne Alin?


boleh lah consider.. nak bawak Zek celebrate birthday dia nanti ke.. hehehehe..


bagus Alin buat entry ni, I sudah ada idea! ;p

a L i N said...

Hmmm, rate die mahal jgk laaa... Kalo x kerane special event, mmg tak laaa kot kami tido situ.. hehehhe.... =)

Nadia bleh check rate die kt sini: http://www.grandlexispd.com/
Click pd hot deals tu..
rsnye better tempah online kot.. entitled for discounted rate..=)

Scarf~la! said...

waaa...sweett!!!
and congrats baby dah keluar!
handsome!hehe

mahal jugak ye percutian kali ini. semakin lama anniversary, semakin mahal percutian..hehe

Post a Comment